• Головна
  • Новини
  • Росія активно залякує Захід зимовими холодами без газу: чи реальна ця загроза

Росія активно залякує Захід зимовими холодами без газу: чи реальна ця загроза

Росія активно залякує Захід зимовими холодами без газу: чи реальна ця загроза

На маніпулятивність суджень кремля вказує низка факторів

З наближенням холодної погоди рф все активніше залякує країни Заходу припиненням постачання газу. Мовляв, підземні газосховища не допоможуть ЄС пережити всю зиму.

Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації при РНБО України.

Вони попереджають, що як би не хотів путін залякати Захід, але це виглядає як вже усім звична маніпуляція.

“ПГС виконують такі функції: згладження добової та сезонної нерівномірності споживання, а також вирішення завдань, пов’язаних з усуненням форс-мажорів. Жодна з цих функцій не говорить про те, що можна накопичити газ і потім просто його споживати”, — наголосили у Центрі протидії дезінформації.

Зазначається, що на маніпулятивність суджень кремля вказує низка факторів:

  • рф — не єдиний постачальник блакитного палива, і пам’ятаючи цей фактор, дипломати ведуть активні перемовини з іншими країнами-експортерами;
  • заповнивши ПГС, Європа продовжуватиме експорт законтрактованих об’ємів газу, постійно поповнюючи відібрані з ПГС запаси, тобто ПГС виконуватимуть роль “подушки безпеки”.

Нагадаємо, ціни на природний газ у Європі у вересні можуть зрости до максимуму. Все через зупинку газопроводу “Північний потік”.

Додамо, НАК “Нафтогаз України” подала прохання про арбітраж до Міжнародного арбітражного суду при Міжнародній торгово-промисловій палаті в Парижі щодо дій “Газпрому”. Українська компанія вимагає від росіян кошти за організацію транспортування природного газу територією України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності