• Головна
  • Новини
  • У Сербії ув’язнили найманця, який воював проти України на боці росії

У Сербії ув’язнили найманця, який воював проти України на боці росії

У Сербії ув’язнили найманця, який воював проти України на боці росії

Найманця ув’язнили на рік

Громадянина Сербії, 31-річного Владо Станіча, ув’язнили на рік за те, що він брав участь у війні проти України на боці росії у 2015 році.

Про це повідомляє сербська служба "Радіо Свободи".

Згідно з обвинуваченням, у березні 2015 року Станіч добровільно приєднався до проросійських сил на сході України у складі воєнізованого формування "Гусарський полк".

У місті Сніжне Донецької області він стояв на блокпості та перевіряв пасажирів і транспортні засоби, які в'їжджали в місто та виїжджали з нього. Станіч оглядав багажі.

Найманця заарештували 15 липня 2022 року в белградському аеропорту "Нікола Тесла", після чого він зізнався у скоєному. Чоловік отримав мінімальний термін ув'язнення, передбачений за такий злочин.

Суд зарахував йому до покарання час, проведений під вартою. Після звільнення Владо Станіч сказав, що сподівався на умовний термін. Проте зазначив, що не шкодує про скоєний злочин.

"Я — сербський доброволець. Для мене велика честь і гордість захищати братів-росіян. Навіть якби мені дали сто років в'язниці, я б не пошкодував про це", — заявив найманець.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності