• Головна
  • Новини
  • Пообіцяв 2 млрд доларів допомоги та зустрівся з Патроном: деталі візиту Блінкена до Києва

Пообіцяв 2 млрд доларів допомоги та зустрівся з Патроном: деталі візиту Блінкена до Києва

Пообіцяв 2 млрд доларів допомоги та зустрівся з Патроном: деталі візиту Блінкена до Києва

У Києві Блінкен відвідав посольство США, а потім Національну спеціалізовану дитячу лікарню “Охматдит”

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час позапланового візиту до Києва сьогодні, 8 вересня, пообіцяв, що Штати виділять 2 млрд доларів допомоги Україні та країнам, яким загрожує рф.

Про це повідомляє AP.

Зазначається, що 1 млрд доларів отримає Україна, а решту розділять між Латвією, Литвою, Молдовою, Чорногорією, Північною Македонією, Польщею, Румунією, Словаччиною та Словенією, Албанією, Боснією, Болгарією, Хорватією, Чехією, Естонією, Грузією, Грецією та Косово.

“Ця допомога ще раз демонструє нашу непохитну відданість майбутньому України як демократичної, суверенної та незалежної держави, а також безпеці союзників і партнерів у всьому регіоні”, — сказав Блінкен.

У Києві перед зустріччю з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою Блінкен відвідав посольство США, а потім Національну спеціалізовану дитячу лікарню “Охматдит”. Там держсекретар побачив дітей, поранених внаслідок російських бомбардувань, у тому числі 6-річну Марину з міста Херсона, яка втратила ногу після того, як ракета влучила в її будинок. Крім того, у лікарні Блінкен також зустрівся із псом Патроном.

Нагадаємо, сьогодні, 8 вересня, до Києва із незапланованим візитом прибув держсекретар США Ентоні Блінкен.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності