• Головна
  • Новини
  • Такими ж ліквідували лідера "Аль-Каїди": Норвегія передасть Україні 160 ракет Hellfire

Такими ж ліквідували лідера "Аль-Каїди": Норвегія передасть Україні 160 ракет Hellfire

Такими ж ліквідували лідера "Аль-Каїди": Норвегія передасть Україні 160 ракет Hellfire

Норвезькі інструктори навчили українських військових використовувати Hellfire

Україна отримає від Норвегії приблизно 160 ракет Hellfire, пускові майданчики та блоки наведення. Окрім цього, Норвегія передасть прилади нічного бачення зі складів норвезьких збройних сил.

Про це пише Міноборони Норвегії.

Спершу ракети придбали для Coastal Ranger Commando — норвезького десантного підрозділу, навченого діяти на прибережних театрах бойових дій, виконуючи роль корпусу морської піхоти та берегової артилерії.

"Це зброя, про яку просила Україна, і вона стане в нагоді у боротьбі з російськими окупаційними силами. Ракетою легко керувати, її можна використовувати як проти наземних, так і морських цілей", — сказав міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грамн.

Збройні сили Норвегії перевірили стан ракет перед їх відправкою. Норвезькі інструктори навчили українських військових використовувати Hellfire.

Експлуатаційний термін системи Hellfire завершується, планувалося поетапно зняти її з озброєння збройних сил Норвегії.

Окрім цього, Норвегія передала Україні прилади нічного бачення. До пакету допомоги увійдуть як окуляри нічного бачення, так і біноклі.

"Наразі ми та наші союзники передавали військові системи та техніку з власних запасів. У майбутньому нам потрібно буде тісно співпрацювати з ОПК, щоб забезпечити необхідні поставки військової техніки в Україну. Це також забезпечить отримання Україною більш сучасного та ефективного обладнання", — заявив Бйорн Арільд Грам.

Нагадаємо, Фінляндія надасть Україні новий пакет гуманітарної допомоги. Його вартість становить 35 млн євро.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності