• Головна
  • Новини
  • Україна експортує до Польщі комах, а до Ізраїлю — кролів

Україна експортує до Польщі комах, а до Ізраїлю — кролів

Україна експортує до Польщі комах, а до Ізраїлю — кролів

А от українське молоко їде до Кенії та Домінікани

За 8 місяців цього року Україна отримала доступ на іноземні ринки для 10 груп українських товарів у 6 країн світу.

Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби.

Зокрема, до Чорногорії ми експортуємо м’ясні напівфабрикати та м’ясні продукти. До Кенії та Домінікани — молоко і молочні продукти. Корм для домашніх тварин їде у Сінгапур. А от до Польщі Україна експортує ентомофагів (комах, які створюють біотичний бар'єр захисту для сільськогосподарських культур). Водночас, декоративні прісноводні риби, живі кролі, жувальні предмети для домашніх тварин, шкіри та шкури отримали вихід на ринки Ізраїлю.

"Ми знаємо, що в часи війни українському бізнесу особливо непросто. Саме тому дипломати Міністерства закордонних справ спільно з командою Держпродспоживслужби наполегливо працюють над відкриттям нових іноземних ринків, щоб створювати нові можливості продажу товарів і послуг за кордон для українських компаній. У воєнний час експорт стає справжнім порятунком для бізнесу", — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

У повідомленні також йдеться про те, що зараз триває робота над відкриттям ринків експорту різних видів м'яса птиці, яєць столових та яєчних продуктів, риби та рибних продуктів, меду, продуктів бджільництва та інших товарів.

Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності