• Головна
  • Новини
  • Ситуація на українсько-польському кордоні критична: у Мінінфраструктури розповіли, як вирішити проблему

Ситуація на українсько-польському кордоні критична: у Мінінфраструктури розповіли, як вирішити проблему

Ситуація на українсько-польському кордоні критична: у Мінінфраструктури розповіли, як вирішити проблему

Водії змушені тижнями практично жити на узбіччі у жахливих умовах, втрачаючи дохід

На українсько-польському кордоні невпинно зростає кількість вантажівок. Така ситуація на кордонах спричинена низькою пропускною здатністю митниці з польської сторони.

Про це повідомляє заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм у Telegram.

Цього тижня черга з вантажних автівок до пункту пропуску "Ягодин" на польському кордоні сягнула понад 45 кілометрів. Таким чином водії змушені тижнями практично жити на узбіччі у жахливих умовах, втрачаючи дохід.

Як повідомив Мустафа Найєм, основна причина черг — це низька ефективність роботи польських служб, які проводять фітосанітарний та ветеринарний контроль. Натомість кількість працівників українських служб збільшилась майже у 1,5 раза, що дозволяє зменшити час перевірки одного авто до 10-15 хв.

"Головний показник — порівняння довжини черг з української та польської сторони: якщо з нашого боку, на експорт вони сягають від 10 до 45 кілометрів, то з польського боку 5 кілометрів — максимум", — відзначив заступник міністра.

У докризовий період за добу польські фітосанітарні та ветеринарні служби приймали близько 80 вантажівок. Зараз же середній показник за останні кілька днів — 19 вантажівок.

Ситуацію ускладнює те, що від початку повномасштабного вторгнення рф український експорт в більшості сконцентрований саме на автомобільних дорогах.

Польські перевізники також незадоволені кілометровими чергами на корді й погрожують блокуванням трас, що може призвести до повної зупинки роботи пунктів пропуску.

Мустафа Найєм зазначив, що розв’язати проблему можна банально збільшивши на польській стороні кількість працівників фітосанітарних та ветеринарних служб.

Враховуючи ситуацію з тим, що війська рф блокують море, водії можуть слідкувати за чергами на ПП в онлайн-режимі і обирати ті пункти, які менше завантажені. Зробити це можна тут.

Читайте також: 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності