• Головна
  • Новини
  • РФ готується провести "референдуми" у вересні – Білий дім

РФ готується провести "референдуми" у вересні – Білий дім

РФ готується провести "референдуми" у вересні – Білий дім

Це їхній спосіб досягти якоїсь подоби політичної легітимності військових успіхів, яких вони або вже досягли, або збираються досягти, або хочуть досягти у майбутньому

США бачать ознаки того, що Росія має готується провести незаконні "референдуми" про приєднання тимчасово окупованих територій України у вересні.

Про це сказав речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі в інтерв'ю російському телеканалу "Дождь"

"Ми бачимо ознаки, які вказують на те, що Росія все ще збирається провести цей квазіреферендум уже цього місяця. Це їхній спосіб досягти якоїсь подоби політичної легітимності військових успіхів, яких вони або вже досягли, або збираються досягти, або хочуть досягти у майбутньому. І в якомусь сенсі це може компенсувати той факт, що вони не досягли потрібних успіхів, бо намагаються досягти їх політично", - заявив Кірбі.

За його словами, псевдореерендуми це "ще одна схема із кремлівської методички, щоб претендувати на хоч якусь легітимність у цій нелегітимній війні, яку вони розв'язали в Україні". Водночас представник Білого дому наголосив, що згідно з останніми опитуваннями, українці не хочуть бути частиною Росії, а хочуть мати суверенну державу.

Нагадаємо, псевдореферендуми, які рф планує провести на тимчасово окупованих територіях, є злочином. За участь у них передбачена кримінальна відповідальність, тому українцям краще евакуюватися або ж усіма можливими методами уникати участі у них.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності