• Головна
  • Новини
  • Евакуюйтесь, щоб не голосувати на “референдумах” — Верещук

Евакуюйтесь, щоб не голосувати на “референдумах” — Верещук

Евакуюйтесь, щоб не голосувати на “референдумах” — Верещук

Відсоток мешканців тимчасово непідконтрольних територій, готових брати участь у псевдореферендумах, мізерний — навіть не 2%

Псевдореферендуми, які рф планує провести на тимчасово окупованих територіях, є злочином. За участь у них передбачена кримінальна відповідальність, тому українцям краще евакуюватися або ж усіма можливими методами уникати участі у них.

Про це заявила віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає “Укрінформ”.

“”Референдуми”, як би вони (росіяни — ред.) їх не називали, — це все елементи злочину, який вчиняє росія щодо нашої держави. У них зараз етап закритої фази з відкритою датою. Ми чудово це розуміємо і бачимо. Немає і не буде ніяких "референдумів" на нашій українській землі”, — сказала міністерка.

За її словами, відсоток мешканців тимчасово непідконтрольних територій, готових брати участь у псевдореферендумах, мізерний — навіть не 2%. Вона наголосила, що Захід ніколи не визнає жодних “референдумів” рф.

“Тому все це фарс і цирк. Але для наших громадян, які братимуть у цьому участь, це, насправді, стаття Кримінального кодексу. Тому я вкотре закликаю евакуюватися усіх, хто може, а якщо так склалося, що люди змушені залишитися на непідконтрольних територіях, — не брати участі у жодних "референдумах". Жодним тиском, жодним насильним спонуканням тощо не можна потім буде виправдати те, що людина йшла на “референдум”, брала якісь "бюлетені" і щось там робила”, — наголосила Верещук.

Зазначається, що українці можуть телефонувати на гарячу лінію за номером 15-48, щоб отримати допомогу в евакуації на підконтрольну територію України.

Нагадаємо, за відмову брати участь у “референдумі” окупанти погрожують депортацією на Далекий Схід.

Також дванадцять людей похилого віку вбрід перейшли річку Інгулець, щоб евакуюватися з тимчасово окупованих територій Херсонщини. Вони зробили це попри смертельну небезпеку, що свідчить про справжнє ставлення місцевих жителів до росіян.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності