• Головна
  • Новини
  • Була прибита серпом до землі: у Польщі археологи виявили останки "жінки-вампіра" (фото)

Була прибита серпом до землі: у Польщі археологи виявили останки "жінки-вампіра" (фото)

Була прибита серпом до землі: у Польщі археологи виявили останки "жінки-вампіра" (фото)

Серп зазвичай використовували забобонні поляки в 1600 роках, щоб спробувати стримати померлого, якого вважали вампіром

У Польщі на цвинтарі 17-го століття у П'єні археологи виявили останки ймовірної "жінки-вампіра".  Померла була прибита до землі серпом у горлі.

Про це пише MailOnline.

Професор Даріуш Полінський і команда дослідників з Університету Миколи Коперника проводили розкопки і виявили незвичайні останки.

Серп зазвичай використовували забобонні поляки в 1600-х роках, щоб спробувати стримати померлого, якого вважали вампіром, щоб він не міг повернутися з мертвих.

"Серп не був покладений плазом, а покладений на шию таким чином, що якби померлий спробував підвестися… голова була б відрубана або поранена", — сказав Полінський.

За словами професора, на пальці ноги мертвої жінки був накручений замок, що ще більше підтверджує теорію про те, що на момент смерті її вважали вампіром.

Полінский стверджує, що замок використовувався під час поховання, щоб символізувати "неможливість повернення".

Вік померлої дослідники не розголошують, але сказали, що шовкова шапка, знайдена на її черепі, свідчить про те, що вона мала високий соціальний статус.

Мешканці Східної Європи почали боятися вампірів в 11 столітті, оскільки вважали що "деякі люди, які померли, видиратимуться з могил як кровоссальні монстри, які тероризують живих".

У 17 столітті незвичайні практики поховання стали поширеними у Польщі у відповідь на повідомлення про "спалах вампірів".

Досі немає єдиної думки щодо того, як людей стали класифікувати як "вампірів", але, за словами Полінського, їх часто жорстоко страчували в різних частинах континенту. Після смерті їхні тіла ще більше нівечили, щоб переконатися, що вбиті не повернуться, щоб сіяти хаос у місцевих селян.

"Інші способи захисту від повернення мертвих включають відрізання голови або ніг, покладання померлого обличчям донизу, щоб він вкусив його в землю, спалення і розбивання каменем", — заявив Полінський.

Відкриття "жінки-вампіра" в Пєні, розташованому на півдні країни, відбулося через сім років після того, як останки п’яти інших ймовірних вампірів були розкопані в місті Дравско, що за 130 миль. Усіх п’ятьох знайдених там так само поховали з серпами на горлі.

Нагадаємо, у Винниках, що поблизу Львова, археологи знайшли залишки оборонного поселення доби енеоліту та розпочали розкопки.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності