• Головна
  • Новини
  • Європа без газу: росія повністю зупинила роботу "Північного потоку"

Європа без газу: росія повністю зупинила роботу "Північного потоку"

Європа без газу: росія повністю зупинила роботу "Північного потоку"

Спершу росіяни казали, що перекачування газу не відбуватиметься до 2 вересня, але змінили своє рішення

Росія повністю зупинила постачання газу в Європу через газопровід "Північний потік". Нібито виявили витік масла під час технічного обслуговування газоперекачувального агрегату

Про це повідомили у "Газпромі".

Компанія призупинила роботу «Північного потоку» ще вночі 31 серпня — на час технічного обслуговування Trent 60 DLE, який нині є єдиним робочим газоперекачувальним агрегатом (ГПА). Спершу росіяни казали, що перекачування газу не відбуватиметься до 2 вересня. Однак тепер вони змінили своє рішення.

За версією представників компанії, під час проведення регламентних робіт на ГПА вони спільно з представниками компанії Siemens нібито виявили витік масла, яке було зокрема на кабельному з'єднанні. У "Газпромі" наголосили, що акт виявлення витоку масла також підписали представники компанії Siemens.

Росіяни заявили, що виявлені несправності не дозволяють безпечно експлуатувати газотурбінний двигун, а тому необхідно призупинити подальшу експлуатацію Trent 60. Про дату відновлення роботи «Північного потоку» вони не повідомляють.

Нагадаємо, росія вже кілька місяців щодня сплаює газу на 8 мільйонів фунтів стерлінгів.

Додамо, поки росія намагається втриматися на європейському енергетичному ринку, в Німеччині пропонують відкрити “Північний потік-2”. Але Україна готова допомогти ЄС не повертатися до “газового полону”.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності