• Головна
  • Новини
  • Учні молодшої школи зможуть безкоштовно користуватися електронними підручниками

Учні молодшої школи зможуть безкоштовно користуватися електронними підручниками

Учні молодшої школи зможуть безкоштовно користуватися електронними підручниками

Учні 1-5 класів, які навчаються за програмою Нової української школи, відтепер зможуть безкоштовно користуватися електронними підручниками. Доступ до них надало видавництво "Ранок" у межах проєкту "Навчання без меж".

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України

“Два мільйони українських учнів 1-5 класів, які навчаються за програмою НУШ в умовах війни, отримають доступ до сучасних електронних підручників. Ці навчальні книги видавництво “Ранок” розміщує безкоштовно на освітньому ресурсі”, — йдеться у повідомленні.

Освітній проєкт "Навчання без меж" спрямований на те, щоб надавати допомогу вчителям і школярам в умовах війни. Він має вирішити проблеми забезпечення підручниками та допомогти в організації дистанційного навчання учнів 1-5 класів.

У Міністерстві зазначають, що у вересні починає працювати освітній ресурс d-learning.com.ua. Там видавництво "Ранок" розмістить 60 електронних підручників, створених на основі тих, що отримали гриф МОН.

"Електронний підручник — це сучасний інтерактивний засіб, що дає можливість навчатися з будь-якого куточку світу. Він не потребує постійного інтернету, адаптований до будь-якого ґаджета. Діти зможуть опановувати теоретичний матеріал, виконувати цікаві завдання, самостійно перевіряти правильність виконання, переглядати навчальні фільми й анімації, грати в ігри, мандрувати світом 3D-зображення, розв’язувати кросворди, складати пазли. Електронні підручники стануть помічниками для вчителів. Працювати з ними буде зручно і цікаво, адже вони містять понад 7 тисяч інтерактивних завдань, десятки відеороликів і навчальних мультфільмів, 680 розроблених уроків, сотні яскравих вебсторінок", — пишуть на сайті МОН.

Проєкт реалізовують за спільної ініціативи видавництва "Ранок", хорватського видавництва навчальної та дитячої літератури Profil Klett (надання освітньої платформи), міжнародної сервісної організації Rotary International, британської телерадіомовної корпорації ВВС (надання навчального відеоконтенту), українського дитячого телеканалу "ПЛЮСПЛЮС" (надання навчальних мультфільмів), а також за підтримки Міністерства освіти і науки України та Інституту модернізації змісту освіти.

 Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності