• Головна
  • Новини
  • Підвищать виплати тим, хто прихистив переселенців, — Верещук

Підвищать виплати тим, хто прихистив переселенців, — Верещук

Підвищать виплати тим, хто прихистив переселенців, — Верещук

Виплати зростуть уже з 1 жовтня

Українці, які прихистили у своїх домівках внутрішньо переміщених осіб, вже з 1 жовтня отримуватимуть майже 900 грн на місяць на кожного переселенця.

Про це в ефірі телемарафону сказала віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Вона також нагадала, що зараз за прихисток кожної людини виплачують 450 гривень. А, отже, виплати будуть збільшені удвічі.

За словами посадовиці, уряд вже вніс зміни до порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО, зокрема зміни стосуються і програми "Прихисток", яка діє відповідно до цього порядку. Товариство Червоного Хреста України за домовленістю з КМУ планує фінансувати у повному обсязі витрати на компенсацію за розміщення ВПО.

Ірина Верещук також зазначила, що відповідний меморандум підпишуть 6 вересня, а до 1 жовтня приймуть усі необхідні постанови.

Нагадаємо, на Львівщині станом на 1 серпня офіційно зареєструвалися 245 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них майже 75 тисяч — це діти. А в Стебнику завершили капітальну реконструкцію будівлі гуртожитку. Споруда тепер стане житлом для переселенців.

 Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності