• Головна
  • Новини
  • Росіяни не повинні отримувати негуманітарні візи — прем'єр-міністр Польщі

Росіяни не повинні отримувати негуманітарні візи — прем'єр-міністр Польщі

Росіяни не повинні отримувати негуманітарні візи — прем'єр-міністр Польщі

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що громадяни країни-агресора рф не повинні отримувати негуманітарні візи.

Про це повідомляє Рolskieradio24.

"Я переконаний, що крапля точить камінь і наші дії мають сенс. Я не пам'ятаю, щоб німецькі туристи 1943 року їздили, наприклад, до Великої Британії чи інших країн вільного світу з туристичними цілями", — сказав Моравецький.

За словами Моравецького, сьогодні рф — варварський агресор, який вбиває мирних жителів і чинить страшні злочини в Україні.

"Злочин геноциду. Тому російські активи мають бути конфісковані, про це я також говорив нашим друзям із Євросоюзу, а росіяни не повинні отримувати негуманітарні візи", — сказав він.

Країни Східної Європи, включаючи Чехію та Польщу, а також країни Балтії в односторонньому порядку вже припинили видавати росіянам туристичні візи та заявили про намір не пускати на свою територію росіян з візами, отриманими в інших країнах ЄС.

Оскільки авіасполучення між ЄС і росією призупинили, багато російських туристів прямують у ЄС через країни Балтії. Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що 30% росіян, які подорожують до ЄС, здійснюють це через територію Естонії.

Деякі країни ЄС, як-от Данія, також підтримують таке рішення, але за умови, що воно буде колективно ухвалене всіма 27 країнами-членами Євросоюзу.

Водночас інші країни, зокрема Німеччина, не бажають повністю закривати кордони для росіян,  аргументуючи це тим, що винятки повинні бути збережені для прохань про надання притулку та дозволу дисидентам режиму путіна втекти.

Нагадаємо, Фінляндія з вересня скорочує кількість віз, що видаються росіянам. Кількість шенгенських віз громадянам рф скоротиться до однієї десятої від діючого рівня.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності