• Головна
  • Новини
  • Українців попереджають про шахраїв, які спекулюють на темі грошових виплат

Українців попереджають про шахраїв, які спекулюють на темі грошових виплат

Українців попереджають про шахраїв, які спекулюють на темі грошових виплат

Українців просять не вводити дані карток на незнайомих вебсайтах

Українців закликають бути обережними, адже зараз у Facebook активно розповсюджені нові онлайн-схеми шахраїв, які спекулюють на темі грошових виплат.

Про це повідомляє Держспецзв'язку.

Зловмисники обіцяють виплати від ООН, Європейського суду з прав людини, Товариства Червоного Хреста тощо. Гроші обіцяють перерахувати “за рахунок конфіскованих активів рф”. Також шахраї посилаються на неіснуючі рішення чинної влади.

Аби отримати кошти, користувача просять перейти на фішингову сторінку так званого “Єдиного Компенсаційного Центру Повернення Невиплачених Грошових Коштів”. На цій сторінці, начебто, треба заповнити персональні дані та ввести номери банківських карток, аби отримати кошти.

Держспецзв'язку наголошує, що будь-яку інформацію про виплати від держави слід шукати лише на офіційних сайтах держорганів. Водночас українців просять не вводити дані карток на незнайомих вебсайтах та у випадку, якщо ви це вже зробили, негайно заблокувати доступ шахраїв до карток. Для цього потрібно звернутися до банку.

Нагадаємо, правоохоронці викрили дві злочинні організації, які викрадали кошти громадян під виглядом соціальних виплат від Європейського фонду, президента України, Є-підтримки. Таким чином вони вкрали 10 млн гривень.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності