• Головна
  • Новини
  • У ЄС можуть призупинити дію угоди про спрощений візовий режим із рф — FT

У ЄС можуть призупинити дію угоди про спрощений візовий режим із рф — FT

У ЄС можуть призупинити дію угоди про спрощений візовий режим із рф — FT

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС планують наступного тижня призупинити дію угоди про спрощений візовий режим із рф. За інформацією видання, таке рішення планують ухвалити під час дводенної зустрічі у Празі, що розпочнеться у вівторок, 30 серпня.

Про це пише Financial Times з посиланням на трьох офіційних осіб, які беруть участь у переговорах.

Угода, яку планують скасувати, передбачає спрощення на основі взаємності видачі віз для перебування на термін не більше 90 днів громадянам росії у ЄС та громадян країн Європейського Союзу у рф.

Якщо Євросоюз скасує спрощений порядок надання віз росіянам, то це призведе до того, що росіянам необхідно буде подавати більше документів для отримання віз, що зробить цей процес дорожчим та збільшить час очікування на отримання візи.

"Ми повинні надіслати сигнал російському населенню, що ця війна не є нормальною, це неприйнятно", — сказав високопоставлений чиновник ЄС, який брав участь у переговорах.

До кінця року можуть бути запроваджені більш глибокі зміни.

Скасування угоди про спрощений візовий режим дозволить скоротити кількість дозволів на подорожі росіянам на тлі пошуку компромісу між східними країнами ЄС, які вимагають повної заборони на видачу віз росіянам, та Німеччиною, Францією і деякими іншими країнами Західної Європи, які виступають проти цього.

Країни східної Європи, включаючи Чехію та Польщу, а також країни Балтії в односторонньому порядку вже припинили видавати росіянам туристичні візи, а також заявили про намір не пускати на свою територію росіян з візами, отриманими в інших країнах ЄС.

Нагадаємо, Фінляндія з вересня скорочує кількість віз, що видаються росіянам. Кількість шенгенських віз громадянам рф скоротиться до однієї десятої від діючого рівня.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності