• Головна
  • Новини
  • У кількох областях можуть оголосити обов’язкову евакуацію — Верещук

У кількох областях можуть оголосити обов’язкову евакуацію — Верещук

У кількох областях можуть оголосити обов’язкову евакуацію — Верещук

В умовах обов’язкової евакуації держава безкоштовно забезпечує людям перевезення, проживання, харчування та медичні послуги

Обов’язкову евакуацію населення можуть оголосити на деяких територіях Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Про це в ефірі національного телемарафону сказала віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Харківщина, Запоріжжя, Миколаївщина. Я не кажу про весь регіон, але деякі частини потребуватимуть обов’язкової евакуації, і ми до неї також готуємося", — сказала Верещук.

Вона нагадала, що в умовах обов’язкової евакуації держава безкоштовно забезпечує людям перевезення, проживання, харчування та медичні послуги. Також передбачено виплати жителям областей, з яких проводиться евакуація.

"Якщо це обов’язкова евакуація — 2 200 грн на кожну особу одразу по прибуттю потяга або іншого транспортного засобу, який використовується під час евакуації. А також 2 000 грн на кожну дорослу особу, 3 000 грн на кожну дитину або людину з інвалідністю", — розповіла посадовиця.

Нагадаємо, з Донецької області розпочалась обов'язкова евакуація цивільних.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності