• Головна
  • Новини
  • Стало відомо, скільки "усиновлених" дітей Україна повернула із рф

Стало відомо, скільки "усиновлених" дітей Україна повернула із рф

Стало відомо, скільки "усиновлених" дітей Україна повернула із рф

Батьки, родичі чи знайомі дітей, викрадених і вивезених у росію, можуть звернутися до Мінреінтеграції щодо їхнього пошуку

Україна повернула з росії вже 53 дитини. Наразі готується позов проти рф за фактами так званого "усиновлення" викрадених та вивезених українських дітей.

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Я поставила завдання чітко зафіксувати такі випадки, знайти, де були усиновлення, і ми будемо позиватися, ми будемо вимагати притягнути до відповідальності росію, тому що це є злочин проти нашої держави, проти наших дітей", — сказала Верещук.

Вона наголосила, що батьки, родичі чи знайомі дітей, викрадених і вивезених у росію, можуть звернутися до Мінреінтеграції щодо їхнього пошуку.

Раніше у рф заявили про "усиновлення" тисячі дітей, депортованих із Маріуполя. МЗС України вимагає повернути їх батькам.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій Луганщині росіяни почали готувати до війни дітей-підлітків.

Додамо, опікуни, які відповідальні за прийомних дітей чи дітей-сиріт, можуть втратити батьківські права, якщо не захочуть евакуйовуватися чи наражають дітей на небезпеку. Таким рішенням уряд вирішив посилити відповідальність за дітей під час евакуації.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності