• Головна
  • Новини
  • Найбільший транш: Україна отримає від США мільярди фінансової допомоги

Найбільший транш: Україна отримає від США мільярди фінансової допомоги

Найбільший транш: Україна отримає від США мільярди фінансової допомоги

Гроші нададуть у вигляді безповоротного гранту

Україна в річницю своєї незалежності отримає від США майже 3 млрд доларів фінансової допомоги, яку скерують до державного бюджету.

Про це повідомив 24 серпня міністр фінансів Сергій Марченко, а також відповідну заяву оприлюднив Білий дім.

Гроші нададуть у вигляді безповоротного гранту через механізм Світового банку.

"Вдячний нашим американським партнерам та команді Світового банку за потужну підтримку України. Грантова допомога є вагомим подарунком для нашої країни у День Незалежності України", — написав міністр.

Водночас президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні — ,98 мільярда. Допомога дозволить Україні придбати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, а також протиракетні безпілотні повітряні системи та радари.

"Я знаю, що цей День Незалежності гірко-солодкий для багатьох українців, оскільки тисячі людей вбито чи поранено, мільйони змушені залишити свої будинки і багато інших стали жертвами звірств та нападів з боку росії. Але шість місяців нещадних атак лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за тридцять один рік своєї незалежності. Сьогодні й щодня ми стоїмо разом з українським народом, щоб проголосити, що темрява, яка рухає самодержавством, не може зрівнятися з полум'ям свободи, яке висвітлює душі вільних людей", — зауважив Джо Байден.

Він також додав, що це наразі найбільший транш допомоги від США для України.

Нагадаємо, Україна отримає новий пакет допомоги на суму 80 млн євро від Нідерландів. 65 млн виділять на допомогу та інвестиції, ще 10 млн — на проєкти з розмінування територій, 2,5 млн — ЄБРР для надання експертних знань у галузі макроекономічних реформ, 2 млн — фонду ООН на підтримку жертв сексуального і гендерного насильства та ще мільйон для відбудови Херсона, Одеси та Миколаєва.

Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності