• Головна
  • Новини
  • 81% українців негативно ставляться до росіян — дані нового опитування

81% українців негативно ставляться до росіян — дані нового опитування

81% українців негативно ставляться до росіян — дані нового опитування

До росіян, які живуть в Україні, ставлення переважно нейтральне

Ставлення громадян України до росіян і білорусів продовжує погіршуватися. Відтак, у серпні 81% українців негативно ставляться до росіян та 52% — до білорусів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 17-18 серпня.

До росіян, які живуть в Україні, ставлення переважно нейтральне (42%). Позитивно ставляться до них 22%, негативно — 29%.

Позитивно більшість населення ставиться до російськомовних українців, а саме 51%, натомість негативне ставлення до російськомовних становить 14%.

Також продовжує погіршуватися ставлення до мешканців окупованого Криму та особливо до жителів так званих "Л/ДНР". До мешканців окупованого Криму позитивно ставляться 22%, негативно — 23%, нейтрально — 45% (у квітні позитивно ставилися 41%, негативно — 14%, нейтрально — 40%).

Дослідження проводилось упродовж 17-18 серпня. Методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів було опитано 1000 респондентів у віці від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 — не більше 3,1%.  

Нагадаємо, за результатами опитування КМІС, більшість українців підтримують візовий режим із росією, проте частина респондентів все ще хоче відкритих кордонів.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності