• Головна
  • Новини
  • Втрати української економіки через напад росії становлять близько 113,5 млрд доларів — KSE Institute

Втрати української економіки через напад росії становлять близько 113,5 млрд доларів — KSE Institute

Втрати української економіки через напад росії становлять близько 113,5 млрд доларів — KSE Institute

Київська школа економіки KSE Institute (Kyiv School of Economics) інформує, що прямі втрати української економіки через війну вже сягають близько 113,5 млрд доларів.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомив керівник проєктів з підтримки реформ KSE Institute (Kyiv School of Economics) Максим Нефьодов.

"Остання цифра прямих втрат української економіки від російської агресії становить близько 113,5 млрд доларів. Є ще один напрямок наших досліджень — потреби у відновленні. І проєкт "Росія заплатить" активно розвивається саме в цьому напрямку", — сказав Нефьодов.

За його словами, наразі активно аналізують зібрані за допомогою БПЛА та супутників знімки руйнувань і пошкоджень інфраструктури України для того, щоб запропонувати комплексні рішення з відновлення пошкоджених міст.

"Тут ми намагаємося підставити плече і центральним органам влади, і місцевому самоврядуванню. Коли почнеться відбудовування, ми хочемо, щоб не просто відновлювалася стара радянська інфраструктура. Ми хочемо, щоб ця інфраструктура була більш комфортною, відповідала сучасним принципам урбаністики та європейським стандартам. Адже Україна вже стала кандидатом у члени Євросоюзу, і ми маємо бути готовими до максимальної інтеграції", — зазначив експерт.

У рамках проєкту "Росія заплатить" охочі зможуть переглянути знімки зруйнованих і пошкоджених об’єктів та порівняти їх із зображеннями до того, як відбулося руйнування.

"Наступна стадія, до якої ми готуємося, — плануємо викладати світлини, як цей об'єкт вже відновлюється. І бажано, щоб це відновлення відбувалося на якісно новому технічному рівні", — додав Нефьодов.

Нагадаємо, станом на сьогодні російські окупанти нанесли руйнувань Миколаєву на понад 813 млн гривень.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності