Українцям дозволили купувати банківське золото

Українцям дозволили купувати банківське золото

Національний банк України з 20 серпня дозволив банкам продавати клієнтам банківські метали з фізичною поставкою у відділеннях.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що банки здійснюють такий продаж у межах залишку банківських металів у касі банку станом на 19 серпня.

"Додатково до цього залишку включається обсяг перевищення купівлі банківських металів із фізичною поставкою над обсягом їх продажу за всіма банківськими металами з фізичною поставкою, що розраховується в тройських унціях за кожним із металів окремо, починаючи з 19 серпня 2022 року та протягом наступних операційних/робочих днів", — йдеться у повідомленні.

За оцінками НБУ, це рішення сприятиме подальшій стабілізації ситуації в готівковому сегменті валютного ринку завдяки частковій переорієнтації попиту на готівкову іноземну валюту в банківські метали.

Раніше банки могли продавати клієнтам банківські метали лише в тих відділеннях, які розташовані на територіях, що перебувають під загрозою окупації росією.

Також повідомляється, що банки під час продажу безготівкової іноземної валюти громадянам із подальшим її розміщенням на депозит від трьох місяців можуть встановлювати курс цієї операції самостійно.

Можливо, пропустили:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності