• Головна
  • Новини
  • Інтернет, туалети та казкові персонажі на стінах: у Львівській МТГ продовжують готувати школи до навчального року

Інтернет, туалети та казкові персонажі на стінах: у Львівській МТГ продовжують готувати школи до навчального року

Інтернет, туалети та казкові персонажі на стінах: у Львівській МТГ продовжують готувати школи до навчального року

Загалом у Львівській громаді 84% шкіл мають укриття

У школах Львівської МТГ приводять до належного стану шкільні укриття.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Шкільні укриття, які мають насамперед бути надійними, розфарбовували у різні кольори, щоб дітям було легше перебувати у сховищах під час повітряних тривог.

"У Дублянах для наймолодших учнів навіть розмалювали стіни казковими персонажами. У Брюховичах для покриття закупили штучну траву. У Малехові завершують проведення інтернету та телефонної лінії. Також там вже провели лабораторний контроль якості питної води. Окрім цього, укриття вже мають туалети. Де немає можливості встановити стаціонарний, будуть біотуалети, як, скажімо, вже є у школі у Зарудцях. Зроблена санітарна побілка, облаштована підлога, де була потреба, залито стяжки, облаштовано кілька входів", — розповіли у департаменті міської агломерації ЛМР.

У деяких школах громади є по два укриття. В смт Рудне з двох укриттів одне, яке розраховане на понад 200 дітей, вже майже готове. Потрібно лише провести електрику, зробити гідроізоляцію та водовідведення для другого укриття, яке розраховане на 400 дітей.

Загалом у Львівській громаді 84% шкіл мають укриття. Ті школи, які не мають укриттів, будуть користуватись укриттями, що є поряд з навчальним закладом.

Нагадаємо, на Львівщині до 25 серпня триватиме перевірка укриттів у навчальних закладах. Наразі із 1130 шкіл у Львівській області укриття мають 999. У 894 закладах дошкільної освіти — 388 укриттів.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності