• Головна
  • Новини
  • Війська Китаю проведуть спільні навчання під керівництвом росії

Війська Китаю проведуть спільні навчання під керівництвом росії

Війська Китаю проведуть спільні навчання під керівництвом росії

У навчаннях візьмуть участь і кілька інших країн, у тому числі Індія, Білорусь, Монголія і Таджикистан

Китай проведе спільні військові навчання із росією. Для цього Пекін відправить контингент своїх військ до рф. У навчаннях візьмуть участь і кілька інших країн, у тому числі Індія, Білорусь, Монголія і Таджикистан.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони Китаю.

Сьогодні, 17 серпня, Міноборони Китаю заявило, що участь у спільних навчаннях "не пов’язана з поточною міжнародною та регіональною ситуацією", очевидно маючи на увазі триваюче повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Як йдеться у заяві, навчання є частиною поточної двосторонньої річної угоди про співпрацю. Подібні спільні навчання під керівництвом росії за участі Китаю вже відбуваються останні декілька років.

"Метою є поглиблення прагматичного та дружнього співробітництва з арміями країн-учасниць, підвищення рівня стратегічної взаємодії між сторонами-учасницями та посилення спроможності реагувати на різноманітні загрози безпеці", — йдеться у повідомленні.

Крім того, 16 серпня міністр оборони КНР Вей Фенхе по відеозв'язку на 10-й Московській конференції, присвяченій "міжнародній безпеці", заявив, що Китай захищатиме не лише мир, але й свої національні інтереси, і не терпітиме "сепаратистських схем" щодо незалежності Тайваню.

Нагадаємо, у Китаї 35 людей захворіли на новий геніпавірус LayV — LangyaVirus, який, імовірно, передався від тварин. Однак вчені вважають, що наразі рано робити якісь висновки про летальність та заразність вірусу.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності