• Головна
  • Новини
  • Втрачають авторитет на війні — експерт розповів, чому "вагнерівці" не врятують кремль

Втрачають авторитет на війні — експерт розповів, чому "вагнерівці" не врятують кремль

Втрачають авторитет на війні — експерт розповів, чому "вагнерівці" не врятують кремль

Роль "вагнерівців", ймовірно, змінилася через те, що російському міноборони не вистачає бойової піхоти, однак навряд чи сил "Вагнера" буде достатньо, щоб істотно вплинути на хід війни.

Як зазначив Сергій Грабський в ефірі "Радіо НВ”, від березня ПВК "Вагнер" діяла на сході України у координації з російськими військовими.

Ймовірно, "вагнерівці" були відповідальні за певні сектори лінії фронту подібно до підрозділів регулярної армії. Такий рівень інтеграції ПВК "Вагнер" зі збройними силами рф зводить нанівець заяви російської влади, яка заперечує будь-який зв’язок.

На думку експерта, ставлення до цього має бути двояким, адже з одного боку, якщо підписується такий контракт і підписується цей контракт із неурядовою формально структурою, то держава й не несе жодної відповідальності за те, що саме стається з цією людиною.

"До своїх лав вони залучають "солдатів удачі", які готові ризикувати. Це, своєю чергою, дуже розширює поле для залучення певних людей. Йдеться про злочинців, які відбувають покарання, йдеться про залучення громадян іноземних держав. До них йдуть люди, які мають чіткі задачі та збираються заробити гроші і ризикнути", — пояснив військовий експерт.

Нагадаємо, внаслідок удару ЗСУ по штабу приватної військової компанії “Вагнера” у тимчасово окупованій Попасній загинули більше 100 російських найманців керівного складу. Для окупантів ця база вважалася штабом, тож кількість жертв там велика.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності