• Головна
  • Новини
  • Обстріл Нікополя та розшук зниклих дітей з допомогою Uklon: головні новини ночі

Обстріл Нікополя та розшук зниклих дітей з допомогою Uklon: головні новини ночі

Обстріл Нікополя та розшук зниклих дітей з допомогою Uklon: головні новини ночі
  • Після повномасштабного вторгнення рф в Україну в університетах Фінляндії скоротилася кількість охочих вивчати російську мову. Вторгнення росії в Україну позначилося на кількості охочих вступити цього року на кафедри російської мови в університетах Тампере, Гельсінкі та Східної Фінляндії. Не всі абітурієнти прийшли на вступні іспити, і кілька людей відмовилися від запропонованих їм навчальних місць.
  • Спільний координаційний центр у рамках Чорноморської зернової ініціативи ООН дозволив шести суднам прохід через морський гуманітарний коридор у Чорному морі. Таку інформацію з посиланням на СКЦ оприлюднив "Голос Америки".  Ці кораблі мають вивезти з України зерно, заблоковане від початку повномасштабного вторгнення росії. Як зазначається, двоє з цих суден — MV Kafkam Etler і MV Zelek Star — уже пройшли інспекцію в Мармуровому морі та можуть вирушати у Чорноморськ Одеської області на завантаження. У разі успішної перевірки також до Чорноморська вирушить решта суден — MV Great Arsenal, MV Zumrut Ana, MV Ocean S, MV Kubrosliy.
  • Російські війська знову обстріляли Нікополь на Дніпропетровщині з реактивних систем залпового вогню. Про це в Telegram повідомив керівник Нікопольської РВА Євген Євтушенко. Він також закликав мешканців населених пунктів на береговій лінії залишатися в укриттях.
  • На Харківщині, зокрема у Лозівській громаді, очікують збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб з початком опалювального сезону. Про це повідомляє пресслужба Лозівської міськради. Наразі у Лозівській громаді офіційно зареєстровані понад 8 тисяч переселенців. Прогнозують, що восени людей побільшає, адже в багатьох населених пунктах Харківщини, Донеччини та Луганщини пошкоджена критична інфраструктура, тому можуть бути проблеми з опаленням. Зазначається, що в Лозівській громаді створюють координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб. Окрім посадовців, до неї увійдуть і переселенці.
  • Національна поліція та онлайн-сервіс виклику автомобілів Uklon розпочали співпрацю задля пошуку зниклих дітей. Про це повідомляє у Facebook Міністерство внутрішніх справ. Користувачі мобільного застосунку, які перебувають неподалік від місця зникнення дитини, будуть отримувати інформацію про зниклу малечу. МВС закликає громадян реагувати на такі сповіщення й за потреби звертатися до поліції. Під час пошуку неповнолітніх важлива кожна хвилина, наголошують правоохоронці.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності