• Головна
  • Новини
  • Собака заразилась мавпячою віспою після того, як лежала на ліжку разом зі своїми інфікованими господарями геями

Собака заразилась мавпячою віспою після того, як лежала на ліжку разом зі своїми інфікованими господарями геями

Собака заразилась мавпячою віспою після того, як лежала на ліжку разом зі своїми інфікованими господарями геями

Собака в Парижі заразилася мавпячою віспою після того, як лежала в ліжку зі своїми господарями-геями, інфікованими цією хворобою.

Про це повідомляє видання MailOnline.

У двох чоловіків віком 44 і 27 років, які живуть разом у немоногамних стосунках, через тиждень після сексу з іншими чоловіками з’явилися виразки. Через дванадцять днів вони звернулися до паризького госпіталю зі своїми симптомами.

Згодом в італійського хорта інфікованих також з’явилися виразки та гнійники на животі. ПЛР-тест підтвердив, що собака також захворіла на віспу мавп. Це перший підтверджений випадок зараження домашньої тварини вірусом.

Хвороба часто поширюється через тривалий тісний контакт з ураженими віспою мавп.

"Я б припустила, що собака, ймовірно, лизала хвору людину, а також лизала свою власну с*ку", — сказала доктор медичних наук Лінора Саксінгер, професор кафедри інфекційних хвороб Альбертського університету.Обидва чоловіки скаржилися на відсутність енергії, страждали від головного болю та на підвищення температури через чотири дні після госпіталізації."Чоловіки повідомили, що спали разом зі своїм собакою", — йдеться у повідомленні.Експерти закликають інфікованих людей бути на відстані від своїх собак чи котів, щоб зменшити ризик передачі інфекції.Раніше була непідтверджена інформація про те, що громадяни США заразили своїх домашніх тварин після зараження цією хворобою, але випадок у Парижі став першим медичним задокументованим випадком.Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) занепокоєні, що вірус мавпячої віспи може поширитися серед дітей, які вважаються найбільш незахищеною частиною населення щодо передачі інфекцій.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності