• Головна
  • Новини
  • В Україні планують встановити особливий статус англійської мови — Мінкульт

В Україні планують встановити особливий статус англійської мови — Мінкульт

В Україні планують встановити особливий статус англійської мови — Мінкульт

Наразі Україна за світовим рейтингом займає лише 40 позицію зі 112 країн світу щодо рівня володіння громадян англійською мовою

В Україні можуть встановити особливий статус англійської мови як мови міжнародного спілкування. Над таким законопроєктом вже працює Міністерство культури та інформаційної політики.

Про це повідомив перший заступник міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ, пише на сайті міністерства.

Проєкт закону передбачає:

  • встановлення особливого статусу англійської мови в Україні як мови міжнародного спілкування;
  • значне розширення сфери застосування англійської мови в Україні;
  • англійська мова буде обов'язковою в окремих публічних сферах суспільного життя, де наявні міжнародні комунікації.

Окрім цього, за ініціативи МКІП створять міжвідомчу робочу групу з питань підготовки актів законодавства щодо забезпечення функціонування англійської мови як мови міжнародного спілкування. Наразі в МКІП узагальнюються пропозиції, що надійшли від державних органів і громадськості, та готується проєкт наказу про створення такої міжвідомчої робочої групи.

За словами Карандєєва, наразі Україна за світовим рейтингом займає лише 40 позицію зі 112 країн світу щодо рівня володіння громадян англійською мовою.

"Трансформація статусу англійської мови має розв'язати цю проблему. Це стратегічний курс України до членства в ЄС. У проєкті закону передбачається врегулювання використання англійської мови в окремих публічних сферах суспільного життя. У першу чергу, це стосується міжнародних комунікацій", — сказав Карандєєв.

Нагадаємо, у Мінкульті пояснили, як російські виконавці можуть стати “дозволеними” в Україні після того, як у ВР вирішили заборонити публічне виконання російських пісень та їхнє використання на радіо і телебаченні.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності