• Головна
  • Новини
  • Китай попереджає про новий вірус LayV, на який вже захворіли 35 людей: що про нього відомо

Китай попереджає про новий вірус LayV, на який вже захворіли 35 людей: що про нього відомо

Китай попереджає про новий вірус LayV, на який вже захворіли 35 людей: що про нього відомо

Жертв нового вірусу поки немає

У Китаї 35 людей захворіли на новий геніпавірус LayV — LangyaVirus, який, імовірно, передався від тварин. Однак вчені вважають, що наразі рано робити якісь висновки про летальність та заразність вірусу.

Про це повідомляє New-York Post.

"Він належить до сімейства вірусів, які заражають людей і спричиняють смертельні захворювання", — написала група міжнародних вчених під керівництвом Китаю в рецензованому дослідженні в New England Journal of Medicine.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, він включає вірус Nipah, який поширюється від свиней і вбиває до 75% інфікованих.

Однак наразі жоден із 35 підтверджених випадків LayV, виявлених у провінціях Шаньдун і Хенань, не є смертельним.

Із цих випадків приблизно у 26 осіб було виявлено лише LayV, а не інші захворювання, і всі ці люди страждали від лихоманки, а в половини також були втома та кашель.

У більш ніж половини — 54% — розвивалася лейкопенія — зменшення кількості лейкоцитів у крові, які борються з хворобою. Більше третини також мали порушення функції печінки, а 8% осіб спостерігали погіршення функції нирок.

Нагадаємо, кількість випадків COVID-19 на Львівщині зростає. У період з 1 до 7 серпня провели 477 досліджень, з яких позитивними виявилися 218. Також наразі у лікарнях Львівської області з COVID-19 перебувають 111 людей.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності