• Головна
  • Новини
  • Росія окупувала близько двох третин українських родовищ енергоресурсів

Росія окупувала близько двох третин українських родовищ енергоресурсів

Росія окупувала близько двох третин українських родовищ енергоресурсів

Росія окупувала українські території з родовищами енергоресурсів, металів та мінералів вартістю щонайменше 12,4 трильйона доларів.

Про це повідомляє The Washington Post.

За інформацією видання, українські енергетичні родовища, метали та мінерали вартістю щонайменше 12,4 трильйона доларів зараз знаходяться під контролем росії.

"Україна має одні з найбільших у світі запасів титанової та залізної руди, родовища літію, а також величезні родовища вугілля, сумарна вартість їх складає десятки трильйонів доларів", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, якщо росія анексує окуповані території, Київ назавжди втратить доступ до майже двох третин своїх родовищ, включаючи сховища природного газу, нафти та рідкоземельних мінералів, необхідних для деяких високотехнологічних компонентів, що може завадити Західній Європі шукати альтернативи імпорту з росії та Китаю.

“Крім 63% вугільних родовищ країни, москва захопила 11% нафтових родовищ, 20% родовищ природного газу, 42% металів і 33% родовищ рідкоземельних та інших критичних мінералів, включаючи літій”, — зазначає WP.

Нагадаємо, російські загарбники знищили, окупували або пошкодили 90% вітрових електростанцій України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності