• Головна
  • Новини
  • Інтереси України в росії представлятиме Швейцарія — МЗС України

Інтереси України в росії представлятиме Швейцарія — МЗС України

Інтереси України в росії представлятиме Швейцарія — МЗС України

Українські дипломатичні установи на території рф відсутні

Швейцарія представлятиме інтереси України на території росії. Такої домовленості досягло Міністерство закордонних справ.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

"На доручення Президента України МЗС досягло принципової домовленості зі Швейцарією про представлення українських інтересів на території росії. Вибір на користь Швейцарії був зроблений через її великий досвід виконання таких функцій, і ми вдячні швейцарському уряду за готовність надати свої послуги", — речник МЗС.

За словами Ніколенка, МЗС докладає максимум зусиль для захисту інтересів громадян України в росії. Допомоги потребують сотні тисяч українців, які були незаконно вивезені із тимчасово захоплених російською армією українських міст та сіл, зокрема діти, також багато громадян опинилися на російській території без документів. Також речник зауважив, що українські дипломатичні установи на території рф відсутні.

Речник МЗС підкреслив, що модальності представлення Швейцарією інтересів України в рф визначатимуться двосторонньою угодою. Але відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини, згоду на представлення Швейцарією інтересів України в росії має надати сторона, що приймає. Речник міністерства пообіцяв поінформувати про деталі після завершення цього процесу.

Нагадаємо, ексгенпрокурорку Ірину Венедіктову призначили послом у Швейцарії.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності