• Головна
  • Новини
  • Білоруси допомагають біженцям перетнути стіну на кордоні з Польщею

Білоруси допомагають біженцям перетнути стіну на кордоні з Польщею

Білоруси допомагають біженцям перетнути стіну на кордоні з Польщею

Білоруси намагаються зруйнувати огорожу спеціальними інструментами

Білоруси знову намагаються незаконно перетнути новозбудовану стіну на кордоні з Польщею.

Про це заявила речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська, пише PAP.

Вона повідомила, що уздовж стіни зі сталевих прольотів встановлені електронні системи спостереження, які охороняють загалом 202 кілометри.

"Як випливає зі свідчень затриманих на польській стороні мігрантів, білоруські службовці не тільки підвозять мігрантів під кордон, але також намагаються допомогти їм обійти заходи безпеки", — сказала Міхальська.

Крім того, білоруси намагаються зруйнувати огорожу спеціальними інструментами. За словами мігрантів, по прибутті на кордон їх залишали в чагарниках поблизу, а білоруські службовці тим часом за допомогою спеціальних знарядь нищили огорожу. Для цього вони використовували болгарки, зубила, спеціальні рукавиці та інші інструменти.

Після того як "прохід" зроблено, білоруси пропускають через нього від двох до п'яти осіб і лише на заболочених ділянках пропускають трохи більші групи.

За словами Міхальської, в цілому кількість спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону за останній час зменшилася в десятки разів — з 800 до 80 спроб на день через фізичний бар’єр.

Нагадаємо, у Польщі після шести місяців робіт завершили спорудження 5-метрового паркану на кордоні з Білоруссю. Для кордону використали майже 50 тонн сталі.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності