• Головна
  • Новини
  • Приносить вибачення, однак від заяв не відмовляється: Amnesty International перепросила за звіт про українських військових

Приносить вибачення, однак від заяв не відмовляється: Amnesty International перепросила за звіт про українських військових

Приносить вибачення, однак від заяв не відмовляється: Amnesty International перепросила за звіт про українських військових

Організація Amnesty International стверджує, що єдиною метою публікації звіту зі звинуваченнями на адресу українських військових було забезпечення захисту цивільного населення.

Про це йшлося в електронному листі, який організація надіслала агенції Reuters, пише Deutsche Welle.

В організації Amnesty International перепросили за "страждання та гнів", що викликав їхній звіт, в якому українських військових звинуватили у створенні небезпеки для цивільного населення.

"Хоча ми повністю підтримуємо свої висновки, ми шкодуємо про спричинений біль", — йдеться в електронному листі.

Наразі на сайті та в соцмережах AI відповідна заява відсутня.

Amnesty International наголошує, що її метою в будь-якому конфлікті, в тому числі і при оприлюдненні останнього звіту, є "забезпечення захисту цивільних осіб". В організації також зазначили, що задокументовані дії ЗСУ не є виправданням для порушень з боку російських військ.

"Це не означає, що Amnesty International вважає українські війська відповідальними за порушення, скоєні російськими військами, або що українські військові не вживають належних запобіжних заходів в інших місцях країни", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у четвер, 4 серпня, AI оприлюднила звіт під промовистою назвою "Українська бойова тактика ставить під загрозу мирне населення", в якому на основі спостережень в 19 містах і селах робився висновок щодо того, що ЗСУ, створивши бази та використовуючи системи озброєння в населених житлових районах, зокрема в школах і лікарнях, наражають на небезпеку цивільних.

На тлі скандалу навколо доповіді Amnesty International стосовно дій ЗСУ під час війни з росією очільниця Amnesty International в Україні Оксана Покальчук прийняла рішення піти з посади.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності