• Головна
  • Новини
  • Швеція відправить до Великої Британії 120 інструкторів для навчання українських військових

Швеція відправить до Великої Британії 120 інструкторів для навчання українських військових

Швеція відправить до Великої Британії 120 інструкторів для навчання українських військових

У період з 12 серпня до 31 грудня 2022 року збройні сили Швеції направлять до Великої Британії до 120 інструкторів для проведення базової військової підготовки громадян України

У Великій Британії 120 шведських інструкторів навчатимуть українських військових.

Про це пише на сайті Міністерства оборони Швеції.

"У період з 12 серпня до 31 грудня 2022 року збройні сили Швеції направлять до Великої Британії до 120 інструкторів для проведення базової військової підготовки громадян України, розділеної на кілька навчальних курсів", — йдеться у повідомленні.

Як поінформували у Міноборони Швеції, зініціювала навчання українських військових Велика Британія — країна запросила інші країни-партнери в Об’єднаних експедиційних силах (JEF) і Канаду долучитися.

"Зараз уряд вирішив, що Швеція зробить свій внесок, навчаючи українських військових", — повідомили в МО.

Очікується, що в програмі навчання у Великій Британії візьмуть участь близько 10 тис. громадян України. Максимум 60 шведських інструкторів перебуватимуть у Британії одночасно. Шведська частина програми навчання розпочнеться, як тільки це стане практично можливим.

"Війна росії проти України триває вже більш як п'ять місяців, і надзвичайно важливо, щоб решта світу продовжувала підтримувати Україну в її боротьбі за суверенітет і самовизначення. Важливо, що Швеція є частиною цих зусиль, а шведські інструктори сприятимуть зміцненню обороноздатності України", — заявив міністр оборони Петер Гультквіст.

Навчання дасть новобранцям-добровольцям з невеликим військовим досвідом або без нього навички ефективного ведення бойових дій на передовій. Курс включає програми з поводження зі зброєю, надання першої допомоги на полі бою, виживання в польових умовах, тактику патрулювання та правові основи збройних конфліктів.

Нагадаємо, Естонія надасть Україні військову допомогу та навчатиме ЗСУ.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності