• Головна
  • Новини
  • В Україні через російські обстріли без даху над головою залишились 3,5 млн українців

В Україні через російські обстріли без даху над головою залишились 3,5 млн українців

В Україні через російські обстріли без даху над головою залишились 3,5 млн українців

За даними United24, наразі пошкоджено чи зруйновано понад 50% житлового фонду Маріуполя, Харкова, Чернігова, Бучі, Сєвєродонецька та Лисичанська

Через російські обстріли понад 3,5 мільйона українців залишилися без даху над головою. Окрім цього, росія у 60 разів частіше атакувала цивільні об'єкти, ніж військові.

Про це повідомляє пресслужба платформи United24.

Зазначається, що нещодавні обстріли Миколаївщини та Харківщини — це влучання у цивільні об’єкти.

"Саме вони стають ціллю окупантів у 60 разів частіше за військові об’єкти, відповідно до даних Центру протидії дезінформації при РНБО України", — уточнюється в повідомленні.

За даними United24, наразі пошкоджено чи зруйновано понад 50% житлового фонду Маріуполя, Харкова, Чернігова, Бучі, Сєвєродонецька та Лисичанська.

"Кількість українців, які залишилися без даху над головою, перевищує 3,5 мільйона осіб", — йдеться в повідомленні.

При цьому по всій Україні внаслідок російських атак зазнали пошкоджень понад 830 закладів охорони здоров'я, 2 129 освітніх установ, понад 530 об’єктів культури та мистецтва.

Довідково:United24 — національний бренд, заснований у травні 2022 року Указом Президента України для об'єднання зусиль міжнародних партнерів, донорів, благодійників щодо підтримки України в захисті її незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також у повоєнному відновленні.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності