• Головна
  • Новини
  • Перше з трьох суден з українською кукурудзою прибуло до берегів Стамбула

Перше з трьох суден з українською кукурудзою прибуло до берегів Стамбула

Перше з трьох суден з українською кукурудзою прибуло до берегів Стамбула

Напередодні корабель вийшов з порту "Чорноморськ"

Перше з трьох суден з українською кукурудзою, яке напередодні вийшло з порту "Чорноморськ", прибуло до берегів Стамбула.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на турецьке видання Hurriyet.

Судно Navi Star під прапором Панами вже прибуло до турецького Стамбулу. Це перший суховантаж із каравану, який вчора вирушив з України. Він перевозить понад 30 тисяч тонн кукурудзи та прямує до Ірландії.

"У рамках зернової угоди судно Navi Star під панамським прапором, яке вчора вийшло з Одеського порту, досягло берегів Стамбула. Сторони від ООН, Росії, України та Туреччини здійснять перевірку і за її судно продовжить свій шлях", — йдеться в повідомленні.

Після перевірки судно пройде через протоки Босфор і Дарданелли.

Також найближчими годинами очікується прибуття до Стамбулу суден Rojen під прапором Мальти з 13 тисячами тонн кукурудзи та Polarnet під прапором Туреччини з 12 тоннами кукурудзи.

Нагадаємо, 5 серпня з портів Одеси вирушив перший караван суден з українським збіжжям. На борту трьох балкерів Navi Star, Rojen та Polarnet перебуває 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка направляється до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності