• Головна
  • Новини
  • Естонія надасть Україні військову допомогу та навчатиме ЗСУ

Естонія надасть Україні військову допомогу та навчатиме ЗСУ

Естонія надасть Україні військову допомогу та навчатиме ЗСУ

Естонія вже передала Україні зброї на третину свого бюджету

Україна може отримати допомогу від Естонії. Країна вже формує новий пакет допомоги для України, який передбачає додаткову зброю, боєприпаси та навчання українських військових.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.

За словами очільника МЗС Естонії, новий склад естонського уряду продовжує підтримувати Україну та готується схвалити новий пакет допомоги для українських військових. Рейнсалу також нагадав, що Естонія допоможе відбудовувати Житомирську область.

“Найближчим часом буде схвалений новий пакет допомоги, який включатиме зброю, боєприпаси та навчання українських військових. За словами Урмаса Рейнсалу, Естонія продовжує наполягати на тому, щоб росія понесла відповідальність за агресію через міжнародний трибунал”, — йдеться у повідомленні українського уряду.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Естонія вже передала Україні зброї на третину свого бюджету. А за рівнем співвідношення ВВП країни до обсягів допомоги Естонія є лідером у підтримці нашої країни.

Нагадаємо, в кінці червня у Міноборони Естонії повідомили, що росія проводить навчання з імітацією ракетних ударів по Естонії. Також Міністерство оборони країни попередило про ескалацію напруженості між Москвою та членом НАТО.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності