• Головна
  • Новини
  • Вчені шокували висновком про тривалість життя чоловіків і жінок та повідомили про суттєві зміни

Вчені шокували висновком про тривалість життя чоловіків і жінок та повідомили про суттєві зміни

Вчені шокували висновком про тривалість життя чоловіків і жінок та повідомили про суттєві зміни

Учені з Данії вважають, що замість того, щоб просто дивитися на тривалість життя, краще порівняти дані про тривалість життя між статями та країнами. Вони вивчили дані з майже 200 країн за два століття.

Як пише SkyNews, нове дослідження поставило під сумнів давнє переконання, що жінки живуть довше за чоловіків.

Очікувана тривалість життя чоловіків нижча за жінок, але, за словами данських вчених, чоловіки мають "значний шанс пережити жінок".

Очікувана тривалість життя, яка підсумовує середню тривалість життя, є "спрощеним показником", який часто інтерпретується як такий, що "чоловіки живуть не так довго, як жінки", вважають експерти.

За даними Управління національної статистики, середня очікувана тривалість життя Англії від 2018 до 2020 рік становила 79,3 року для чоловіків і 83,1 року для жінок.

Однак нове дослідження показує, що просто дивлячись на тривалість життя, люди не враховують варіації навколо середніх значень, і "значна частина чоловіків може жити довше, ніж значна частина жінок, навіть якщо середня тривалість життя показує перевагу жінок".

У науковій роботі йдеться про те, що кращим способом вимірювання тривалості життя було поглянути на відмінності між країнами.

Дослідження, опубліковане в журналі "BMJ Open", вивчало дані про тривалість життя чоловіків і жінок у 199 країнах за 200 років.

Дослідники зробили висновок, що чоловіки мають високу ймовірність пережити жінок, особливо тих, хто одружений і має науковий ступінь.

"Чоловіки, які перебувають у шлюбі або мають вищу освіту, як правило, переживають жінок, які не перебувають у шлюбі або не мають диплома про середню освіту", — зазначають автори.

За їхніми даними, ймовірність того, що чоловік переживе жінку, становить від 25% до 50%, а великі відмінності в очікуваній тривалості життя маскують значне збігання тривалості життя.

"Сліпа інтерпретація різниці в очікуваній тривалості життя іноді може призвести до викривленого сприйняття фактичної нерівності в тривалості життя", — пишуть автори.

Як пише видання, ці висновки ставлять під сумнів загальне враження про те, що "чоловіки живуть не так довго, як жінки", і виявляють більш відтінкову нерівність у тривалості життя між жінками та чоловіками.

Нагадаємо, у Львові три львівʼянки відсвяткували 100 і більше років.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності