• Головна
  • Новини
  • Російська сторона може віддати тіла загиблих українських військовополонених, але за однієї умови

Російська сторона може віддати тіла загиблих українських військовополонених, але за однієї умови

Російська сторона може віддати тіла загиблих українських військовополонених, але за однієї умови

Російська сторона погодилась віддати тіла військовополонених, які загинули внаслідок вибуху в Оленівці, але "після закінчення розслідування".

Про це повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону.

“Можу повідомити, що ми отримали сигнал, що вони (росіяни - ред.) готові повернути тіла наших героїв, але таке формулювання, що після закінчення розслідування. На уточнення, скільки треба часу для розслідування, ми відповіді поки не отримали. Але ми чекаємо”, — розповів Лубінець.

Як зазначив уповноважений з прав людини, коли українські військовослужбовці потрапляють у полон, на запити України Міжнародний Комітет Червоного Хреста з’ясовує імена полонених. Надалі вони та ООН гарантують полоненим безпеку і повернення їх додому через обмін.

“На мій запит дати список стосовно того, що відбувається з конкретними “азовцями”, я отримав відповідь, що всю інформацію стосовно військовослужбовців отримають виключно родичі. Я можу як омбудсмен отримати лише загальну інформацію щодо загиблих і поранених”, — додав Лубінець.

За словами Лубінця,  під час неофіційного спілкування представники Червоного Хреста запевнили, що "роблять усе, щоб надати родичам інформацію".

Нагадаємо, збройні сили російської федерації прицільно та навмисно обстріляли з артилерії виправну установу в населеному пункті Оленівка Донецької області. Там утримувалися, зокрема, й українські полонені.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності