• Головна
  • Новини
  • В Україні запрацював державний портал для розшуку дітей

В Україні запрацював державний портал для розшуку дітей

В Україні запрацював державний портал для розшуку дітей

Сайтом можуть скористатися батьки загубленої, переміщеної або ж депортованої дитини та не тільки

В Україні запрацював державний портал для розшуку дітей — інформаційна платформа "Діти війни".

Про це повідомляють в Офісі Президента.

Портал виконує дві основні функції. Перша — інформування. "Діти війни" — це єдина платформа, що надає актуальні та зведені дані про дітей, які постраждали внаслідок війни росії проти України, загинули, зазнали поранень, зникли безвісти або були депортовані, а також тих, кого вдалося розшукати й урятувати. Правоохоронні органи та Національне інформаційне бюро щодня оновлюють кількісні показники.

Друга функція — допомога в розшуку дітей. Платформа дає змогу зв'язатися з правоохоронними органами, зокрема Національною поліцією, Офісом Генерального прокурора, а також Національним інформаційним бюро.

Сайтом можуть скористатися батьки загубленої, переміщеної або ж депортованої дитини, а також будь-хто, хто має інформацію про зниклих дітей, порушення їхніх прав або злочини, скоєні проти них.

За словами заступниці міністра внутрішніх справ України Катерини Павліченко, у разі зникнення дитини, необхідно якнайшвидше передати всю наявну інформацію до Нацполіції або на портал "Діти війни".

Довідково:За  даними заступника Генерального прокурора Ігоря Мустеци, станом на 1 серпня щонайменше 1051 дитина постраждала від військової агресії рф в Україні. При цьому українським правоохоронним органам вдалося знайти 4039 дітей та 47 повернути з депортації. 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності