• Головна
  • Новини
  • НБУ ввів в обіг пам'ятну монету "Чорнобиль. Відродження. Ведмідь бурий"

НБУ ввів в обіг пам'ятну монету "Чорнобиль. Відродження. Ведмідь бурий"

НБУ ввів в обіг пам'ятну монету "Чорнобиль. Відродження. Ведмідь бурий"

Національний банк України ввів в обіг нову монету "Чорнобиль. Відродження. Ведмідь бурий" номіналом 5 грн. Вона продовжує серію “Флора і фауна України”.

Про це повідомляють у пресслужбі НБУ.

На аверсі монети зображене символічне колесо життя, що знаменує відродження природи: стилізований міжнародний знак “Радіаційна загроза”, навколо якого — тварини, популяції яких розвиваються у 30-кілометровій зоні відчуження. На реверсі монети зображений ведмідь бурий на тлі пейзажу.

"Монета присвячена відродженню дикої природи на території Чорнобильського заповідника, зокрема бурому ведмедю", — розповідають у Національному банку України.

Монета виготовлена з нейзильберу, номіналом 5 гривень. Її тираж — 40 000 штук, зокрема 20 000 штук — у сувенірній упаковці.

Зазначається, що ця монета є 52-га в серії "Флора і фауна України" та друга — в ряду монет "Чорнобиль. Відродження". Автором ескізів монети стала київська художниця Наталя Фандікова. Вона розробила дизайн для всього ряду монет “Чорнобиль. Відродження” та створила дизайни для більш ніж 50 українських пам’ятних монет.

Можливо, пропустили:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності