• Головна
  • Новини
  • Нове водійське посвідчення міжнародного зразка: в чому його особливість

Нове водійське посвідчення міжнародного зразка: в чому його особливість

Нове водійське посвідчення міжнародного зразка: в чому його особливість

В грудні минулого року в Україні почали видавати нові водійські посвідчення міжнародного зразка. Інформація в документі, крім української мови, дублюється англійською та частково французькою мовами.

Про це в інтерв’ю Lviv.Media розповів керівник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександр Малашко.

Зокрема, посвідчення водія нового зразка розроблено відповідно до вимог Віденської конвенції та повністю визнається у Європі.

"Також у новому бланку посвідчення водія спеціальні позначки, які раніше були у формі піктограм, замінено кодами. Так, у посвідченні вказується інформація про медичне обстеження, чи водійське посвідчення отримано вперше або те, що водій має право керувати автомобілем лише з автоматичною коробкою передач. Найголовніше —  це безпекові речі наших водіїв, а саме: група крові та резус-фактор", — розповів Олександр Малашко.

Нагадаємо, з 24 липня в Україні запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення. Відтепер навчання складається з двох частин: спочатку — теоретична, потім — практична. Після кожної частини необхідно скласти окремий іспит.

Додамо, про те, які зміни відбулись для водіїв, а також про нові послуги, які планують впровадити у сервісних центрах МВС, читайте у розмові Lviv.Media з керівником Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександром Малашком.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності