• Головна
  • Новини
  • Поляки куплять Україні гелікоптери, а в США назвали число поранених та вбитих росіян: новини, які ви могли проспати

Поляки куплять Україні гелікоптери, а в США назвали число поранених та вбитих росіян: новини, які ви могли проспати

Поляки куплять Україні гелікоптери, а в США назвали число поранених та вбитих росіян: новини, які ви могли проспати
  • В Американському інституті дослідження війни поділились новими висновками про війну в Україні. Тут вважають, що росіяни мають ресурс лише на два серйозні наступи — на Сіверськ та на Бахмут. У США кажуть, що саме на цих напрямках російська армія витратила дуже багато сил, проте в інших регіонах, де тривають бойові дії, такого темпу росіяни не дотримуються.
  • Крім того, у США розповіли про кількість російських військових, які вбиті або поранені на війні в Україні. Представники адміністрації президента США Джо Байдена назвали цифру 75 тисяч людей. Американці вважають, що це дуже багато. До того ж, кажуть, "більше 80% їх сухопутних військ загрузли, і вони втомилися… Але вони все ще російські військові".
  • А тим часом українські військові продовжують нищити ворога на півдні. В ОК "Південь" розповіли, що ЗСУ вдалось знищити звичайний і польовий склади боєприпасів у Чорнобаївці та Білогірці. Ліквідовані 66 росіян, три танки Т-72, три гусеничні мінні загороджувачі, дві гаубиці "Мста-С", самохідна гаубиця "Гвоздика", мінометний комплекс "Сані", три одиниці автотехніки.
  • Друзі українців — поляки — почали збирати гроші на гелікоптери для України. Йдеться про три гелікоптери медичної евакуації Мі-2АМ-1, які планують передати Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. Загалом потрібно зібрати 8,1 млн злотих. У Польщі наголошують, що це лише початок, а надалі збиратимуться гроші й на інше озброєння.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності