• Головна
  • Новини
  • Німеччина схвалила продаж Україні 100 самохідних гаубиць

Німеччина схвалила продаж Україні 100 самохідних гаубиць

Німеччина схвалила продаж Україні 100 самохідних гаубиць

Сума угоди з придбання надсучасних САУ становить понад 1,7 млрд євро

Федеральний уряд Німеччини схвалив продаж Україні 100 надсучасних самохідних 155-міліметрових гаубиць Panzerhaubitze 2000. Ці установки мають одну з найбільших у світі дальностей ураження та суттєво переважають російські аналоги.

Про це з посиланням на виробника гаубиць — компанію Krauss-Maffei Wegmann (KMW) — повідомляє німецьке видання "Der Spiegel".

Відомо, що ще у квітні український уряд надсилав запит KMW щодо купівлі гаубиць безпосередньо у виробника, і компанія надала відповідну пропозицію. Прессекретар KMW повідомив, що компанія подала відповідну заявку до економічного департаменту 11 липня та отримала дозвіл на виробництво лише через два дні. Бюджет виробництва 100 самохідних гаубиць — 1,7 млрд євро.

Цей обсяг багаторазово перевищить попередні поставки озброєнь від Німеччини на суму близько 600 мільйонів євро. Коли перші гаубиці отримає ЗСУ, наразі невідомо, та компанія стверджує, що виробництво має початися негайно.

[caption id="attachment_43171" align="aligncenter" width="1024"] Самохідна гаубиця Panzerhaubitze 2000
Фото: Von Ralf Dillenburger - BeobPzArtLBtl 345 Kusel, CC BY-SA 3.0, 73[/caption]

Довідково:Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) — німецька самохідна артилерійська установка (САУ), розроблена у 1998 році. Оснащена 155-мм гаубицею, системою навігації, автоматизованою системою керування вогнем, ручною системою заряджання з боєкомплектом у 60 снарядів та 228 модульних метальних зарядів, системою виявлення вогню та автоматичного пожежогасіння, системою захисту. Також є можливість встановлювати блоки навісного динамічного захисту на дах та боки башти. PzH 2000 здатна випускати три снаряди за дев’ять секунд або десять за 56 секунд на дальність до 30 км. Гаубиці належить світовий рекорд — на полігоні в Південній Африці вона вистрілила на 56 км снарядом V-LAP (активно-реактивний снаряд з покращеною аеродинамікою). Зараз PzH 2000 перебуває на озброєнні низки європейських країн. Крім Німеччини, гаубицю використовують збройні сили Нідерландів, Італії, Хорватії, Угорщини та Литви, а також кількох країн поза континентом.

Нагадаємо, що на момент публікації Україна вже отримала 12 таких установок: 7 від Німеччини та 5 гаубиць від Нідерландів. Раніше прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте запевнив, що його країна продовжить надавати Україні важке озброєння, зокрема й артилерію.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності