• Головна
  • Новини
  • Українці можуть замінити автомобільні номери з літерами "Z" та "V": як це зробити

Українці можуть замінити автомобільні номери з літерами "Z" та "V": як це зробити

Українці можуть замінити автомобільні номери з літерами "Z" та "V": як це зробити

Власники електрокарів можуть замінити свої "зелені" автомобільні номери з літерами "Z" та "V".

Про це в інтерв’ю Lviv.Media розповів керівник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександр Малашко.

Власне, ще у травні ВРУ заборонила символіку вторгнення російського режиму в Україну, однак прямої вимоги на заміну "зелених" номерних знаків з літерами "Z" та "V" немає.

"Прямої вимоги на заміну номерних знаків, якщо є ці літери, немає. Втім багато українців хочуть їх замінити за власним бажанням. Літера “Z” від самого початку означала “Zero emission” — нульовий викид. Утім, після того, як цю літеру спаплюжили російські окупанти, було ухвалено рішення впровадити “Y”. На сьогодні ми замінюємо номерні знаки з літерою “Z” на літеру “Y”, — розповів Олександр Малашко.

Для того, щоб замінити номерні знаки, водію необхідно звернутися з транспортним засобом до сервісного центру МВС та мати із собою такі документи:

  • паспорт,
  • ІПН,
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу,
  • квитанцію про оплату послуги.

Як зазначив Олександр Малашко, послуга є платною та коштує як заміна звичайних номерних знаків — 800 гривень.

"Ми почули чимало критики в наш бік через те, що послуга із заміни цих номерних знаків є платною та коштує, як заміна звичайних номерних знаків — близько 800 грн. Після впровадження цієї послуги багато людей вирішили скористатись нею та замінити номерні знаки, втім наразі ця послуга не є популярною", — додав керівник РСЦ Львівщини.

Додамо, більше про те, які зміни відбулись для водіїв, а також про нові послуги, які планують впровадити у сервісних центрах МВС, читайте у розмові Lviv.Media з керівником Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександром Малашком.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності