• Головна
  • Новини
  • Двом колишнім членам уряду повідомили про підозру у державній зраді

Двом колишнім членам уряду повідомили про підозру у державній зраді

Двом колишнім членам уряду повідомили про підозру у державній зраді

Посадовців звинувачують у підписанні "Харківських угод"

Двом колишнім членам уряду часів Януковича повідомлено про підозру у державній зраді.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора.

Про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 КК України) повідомили колишньому міністру закордонних справ України та колишньому міністру юстиції України.

За даними слідства, у квітні 2010 року підозрювані за попередньою змовою групою осіб з колишніми президентом та прем'єр-міністром порушили Конституцію України та Закон України "Про міжнародні договори України".

Так, посадовці погодили без зауважень проєкт Угоди між Україною та російською федерацією з питань перебування Чорноморського флоту рф на території України, який фактично не було розглянуто зацікавленими органами та не проведено обов'язкової правової експертизи.

Внаслідок цього у квітні 2010 року було погоджено, підписано та ратифіковано Угоду, якою на 25 років продовжено строк перебування Чорноморського флоту рф на території України.

Це створило сприятливі умови для подальшого переоснащення та модернізації озброєння Чорноморського флоту російської федерації, а також його збільшення на території АР Крим та м. Севастополя, замість виведення з України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності