• Головна
  • Новини
  • ЗСУ знищили батарею російських зенітних комплексів (відео)

ЗСУ знищили батарею російських зенітних комплексів (відео)

ЗСУ знищили батарею російських зенітних комплексів (відео)

Сучасні російські ЗРК С-300 знищили неподалік Скадовська на Херсонщині

24 липня підрозділи Сил оборони України знищили батарею російських зенітно-ракетних комплексів С-300. Попри те, що вони призначені для враження авіації, окупанти застосували їх для ракетних атак по житлових районах Миколаєва.

Про це повідомили в Оперативному командуванні ЗСУ "Південь".

Відомо, що в ніч з 23 на 24 липня росіяни завдали ракетного удару по Миколаєву модифікованими ракетами з зенітно-ракетної системи С-300. Вони влучили у об’єкти промислової та портової інфраструктури. Попередньо втрат немає.

"У відповідь нашими ракетно-артилерійськими підрозділами в ході виконання вогневих завдань знищено батарею ЗРК С-300 в районі Зеленотропинського. Також під вогневий контроль взято кілька об’єктів транспортної інфраструктури на тимчасово окупованій території, що суттєво обмежує маневреність та логістику ворожих військ", — повідомляють в ОК "Південь".

Відео знищених російських ЗРК оприлюднив у своєму телеграмі український військовий кореспондент Андрій Цаплієнко. Відомо, що ці комплекси ЗСУ знищило на Херсонщині. З огляду  на те, що район Скадовська, де за даними ОК "Південь" були вражені російські С-300, перебуває на віддалі від лінії фронту, можливо мова про додаткові комплекси, які знищили ЗСУ.

ДовідковоС-300  — сімейство радянських зенітно-ракетних систем середнього радіуса дії. Серійне виробництво системи під індексом С-300ПТ було розпочато в 1975 році. В 1978 році були завершені випробування системи, а в 1979 році перший полк С-300 став на бойове чергування. В залежності від конкретного типу установки і ракет-перехоплювачів, максимальна дальність може сягати 150, 200, 300 кілометрів.

Нагадаємо, військові контррозвідники СБУ знищили ударним дроном російський танк Т-72 і 15 загарбників.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності