Вандали осквернили могилу Степана Бандери у Мюнхені

Вандали осквернили могилу Степана Бандери у Мюнхені

Невідомі розписали місце упокоєння українського героя комуністичними символами

Учора, 23 липня, невідомі вандали осквернили могилу лідера Організації українських націоналістів та Героя України Степана Бандери у німецькому місті Мюнхен.

Про це повідомив латвієць Ales Cajcyc, який зараз проживає у Мюнхені та вирішив відвідати могилу провідника українських націоналістів.

На опублікованих фото помітно, що надгробний хрест на могилі Степана Бандери невідомі обмалювали серпом та молотом, які є символами тоталітарного комуністичного режиму. Крім того, поруч з ними зображені символи так званого "антифашистського руху", яким позначають сукупність різномасних ліворадикальних субкультурних організацій.

"Могила Степана Бандери в Мюнхені пошкоджена вандалами. Вирішив завітати до неї вперше, а там поліція і це видовище", — пише він.

Зауважимо, що Степан Бандера загинув 15 жовтня 1959 року у Мюнхені від рук радянського агента Богдана Сташинського.  20 жовтня 1959 року Степана Бандеру поховали на мюнхенському цвинтарі Вальдфрідгоф на 43 полі.

Нагадаємо, російська пропаганда продовжує інформаційну війну, зокрема поширюючи брехню про ніби-то вимогу лідерів ЄС припинити вшанування українського героя Степана Бандери задля членства України в союзі.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності