НБУ випустив нову пам’ятну монету, присвячену ЗСУ

НБУ випустив нову пам’ятну монету, присвячену ЗСУ

Національний банк України ввів в обіг нову пам’ятну монету, присвячену Силам спеціальних операцій ЗСУ.

Про це повідомляють у пресслужбі НБУ.

Гаслом Сил спеціальних операцій ЗСУ, яким присвячена монета, є бойове гасло київського князя Святослава Хороброго: “Іду на ви!”.

"У сучасних реаліях воно стало символом звитяги, мужності та шляхетності воїнів, готових боронити Батьківщину", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця пам’ятна монета — 14-та в серії "Збройні Сили України". Її дизайн було створено ще до початку війни.

На аверсі монети зображена емблема Сил спеціальних операцій ЗСУ, а на реверсі — символічна композиція: на тлі абрису образу Святослава Хороброго з мечем та щитом зображено бійця Сил спецоперацій ЗСУ.

Монета має номінал 10 гривень. Виготовлена зі сплаву на основі цинку з покривом нікелем. Її тираж – 1 000 000 штук, у тому числі 500 000 штук – у 2022 році.

Нагадаємо, раніше НБУ вів в обіг пам’ятні монети “Ой у лузі червона калина” номіналом 5 і 10 гривень. Вони присвячені українській пісні, яка під час кривавої війни росії проти України стала новим символом незламності українського народу та об’єднала борців за свободу України в усьому світі”.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності