• Головна
  • Новини
  • Водійські посвідчення в Україні видаватимуть по-новому: що зміниться з 24 липня

Водійські посвідчення в Україні видаватимуть по-новому: що зміниться з 24 липня

Водійські посвідчення в Україні видаватимуть по-новому: що зміниться з 24 липня

З 24 липня в Україні запрацюють нові правила отримання водійського посвідчення. Відтепер навчання складатиметься з двох частин: спочатку — теоретична, потім — практична. Після кожної частини необхідно скласти окремий іспит.

Про це Lviv.Media розповів керівник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександр Малашко.

Власне, охочі отримати водійське посвідчення повинні спочатку пройти теоретичний курс в автошколі, після чого скласти іспит у сервісному центрі МВС.

"Громадянин, після вивчення теоретичної частини, складатиме іспит в сервісному центрі МВС, після чого здобуватиме практичні навички керування в автошколі, і вже тоді складатиме практичний іспит. Тобто, ви пішли в автошколу та вивчали теорію, вам не сподобався підхід до викладання в певній автошколі та ви, в такому разі, для практичного навчання зможете обрати іншу автошколу", — зазначив Олександр Малашко.

Після отримання свідоцтва про закінчення теоретичної підготовки майбутній водій приступить до вивчення практики. Зокрема, приступати до вивчення практичної частини можна в іншій автошколі, а не у тій, де вивчали теоретичну частину.

За новими правилами, щоб отримати посвідчення водія, кандидатам у водії необхідно:

  • пройти теоретичну підготовку в автошколі та отримати про це свідоцтво, яке чинне 1 рік (без складання внутрішнього іспиту);
  • скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС для отримання можливості надалі проходити практичне навчання;
  • вибрати автошколу для практичної підготовки і пройти там навчання;
  • скласти внутрішній практичний іспит та отримати свідоцтво в автошколі, яке чинне 2 роки;
  • у сервісному центрі МВС успішно скласти практичний іспит та отримати посвідчення водія.

Нагадаємо, пройшло сім років від моменту, як в Україні МРЕВ реформували у сервісні центри МВС. Власне тепер українським водіям не потрібно стояти в живих чергах та можна отримувати послуги в офісі у форматі “Open Space”.

Про те, які зміни відбулись та які послуги з’явились для українських водіїв, читайте в інтерв’ю Lviv.Media з керівником Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександром Малашком.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності