• Головна
  • Новини
  • Зеленський позбавив громадянства Коломойського та Рабіновича — депутат

Зеленський позбавив громадянства Коломойського та Рабіновича — депутат

Зеленський позбавив громадянства Коломойського та Рабіновича — депутат

Про це свідчить фото президентського указу, проте офіційної інформації наразі немає

Президент Володимир Зеленський своїм указом позбавив громадянства Ігоря Коломойського, Геннадія Корбана, Вадима Рабіновича й кількох інших осіб.

Про це першим повідомив народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Власенко, який виклав у соцмережу знимку президентського указу.

З поміж іншого, в указі йдеться про позбавлення громадянства України олігарха Ігоря Коломойського, чинного нардепа фракції "Слуга Народу" Ігоря Васильковського, одіозного нардепа з проросійської ОПЗЖ Вадима Рабіновича та Геннадія Корбана, підприємця і політика з Дніпропетровщини.

"Все-таки, здається, що "таки да", — лаконічно підписав він.

В указі не зазначено причин, на підставі яких глава держави ухвалив таке рішення. Водночас Закон України "Про громадянство" свідчить, що припинити громадянство можна у трьох випадках:

  • втрата громадянства;
  • вихід з громадянства,
  • згідно з міжнародними договорами.

Перші два випадки настають тоді, коли людина стала громадянином іншої країни. Крім того, вона самостійно має оформити органам влади пакет документів про свій новий статус.

Як повідомляє 24-й канал, інформацію про позбавлення громадянства зазначених осіб підтвердив радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко.

Нагадаємо, Європейський Союз не визнаватиме російські паспорти українців після того, як путін підписав указ про спрощений порядок надання громадянства росії для всіх українців.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності